Share →

op zondag 05 november is bij Squash Delft de jaarlijkse AA-Drink Clubkampioenschappen gespeeld. Met een deelnemersveld va 45 spelers en speelster gingen we van start. Leuk dit jaar was dat we ook een jeugd clubkampioenschappen konden organiseren. Vier talentjes streden mee om de titel. De jeugd speelden in een poultje en Casper Stel wist alle wedstrijden te winnen zonder een game af te staan. Heel knap en hij ging dus met de titel aan de haal. De tweede plaats was er voor Frank Albeda Jelgersma en zijn broer Stan Albeda Jelgersma legde beslag op de 3e plaats.

Thorben van der Heijden, Stan Albeda Jelgersma, Frank Albeda Jelgersma, Sammy Eckhardt en winnaar Casper Stel

Negen dames streden dit jaar om de titel. Na een kwalificatieronde gingen alle titelkandidaten door naar het hoofdschema. Favorieten Esther Legerstee en Marit Roelvink behaalde de finale, die door Esther met 14-12 11-7 11-5 werd gewonnen. Vooraf kon de finale nog alle kanten op was de mening van velen, maar na de eerste game was Esther heer en meester. Een verdiende prolongatie van haar titel Een mooie 3e plaats was er te noteren voor Barbara Verhaaf Elsemulder die in de strijd om de 3e en 4e plaats Man Borsboom met 3-0 aftroefde.

Barbara Verhaaf Elsemulder, Kampioene Esther Legerstee en Marit Roelvink

Bij de heren hadden we een ideaal deelnemersveld van 32 spelers. Fijn voor de organisatie :). Een spannend toernooi met wel een grote favoriet voor de titel, maar daaromheen toch heel wat spelers die het hem lastig kunnen maken. Mooie wedstrijden gezoen, maar eentje sprong er wel uit. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Levi Overkleeft en Ricardo Vossen. Helemaal tot aan het gaatje gingen beide spelers wat resulteerde in 12-10 overwinning voor Ricardo Vossen in de 5e game. in de finale moest Easwaran Krisnamurthy het opnemen tegen titelfavoriet Jan Massar. Jan nog niet helemaal in topvorm en terugkomend van een blessure leverde dan ook meteen de eerste game in. Een goed start voor Easwaran. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Jan en de volgende drie games werden dan ook door hem gewonnen. 4-11 11-6 11-8 11-9. Ook jan prolongeerde hiermee zijn titel en werd voor de tweede keer clubkampioen bij Squash Delft.

Ricardo Vossen, clubkampioen Jan Massar en Easwaran Krisnamurthy

Naderhand was het nog gezellig in de bar. Napraten over de wedstrijden en Arjan zijn staart die er aan moest geloven. 🙂

Arjan Overkleeft met kapper Tymon Vermeulen

Wil je alle uitslagen bekijken van de clubkampioenschappen kijk dan even bij toernooi.nl

Reacties

reacties