Share →

Milou van der Heijden, de kersverse Nederlandse kampioene.

Gisteren zijn de finales gespeeld op het NK squash in Amsterdam. Een volgepakt Frans Otten Stadion maakte zich op voor de finales bij de dames en de heren. Beide finales waren een herhaling van vorig jaar. Bij de dames kreeg Milou van der Heijden de kans om haar verloren finale van vorig jaar recht te zetten. Ze deed dit dan ook met verve en was de bovenliggende partij gedurende de wedstrijd. Tessa maakte wel punten, maar kon geen game winnen. Milou trok deze wedstrijd dan ook met 3-0 naar zich toe. De uitslag van deze finale was 11-7 11-7 11-9.

Piedro Schweertman (r) Nederlands kampioen en Tessa ter Sluis (l) finaliste bij de dames

Bij de heren ging de eindstrijd tussen Sebastiaan Weenink en Piedro Schweertman. Deze finale was wat eenzijdig en Piedro was oppermachtig deze wedstrijd. Sebastiaan probeerde van alles uit de kast te halen om het Piedro moeilijk te maken, maar Piedro had overal een antwoord op of Sebastiaan maakte zelf de fouten. Het werd dan ook een vlotte partij die met 11-4 11-4 11-4 naar Piedro ging.

Wat betreft de Squash Delftenaren waren er opmerkelijke uitslagen te noteren.

  • Harrold Bottger, 8e in de Heren C
  • Marit Roelvink, 8e in de Dames B
  • Joost Bijl, 7e in de Heren D
  • Esther Taal, 12e in de Dames C

Wil je alle uitslagen bekijken van het NK, dan kun kijken op de website van toernooi.nl

Reacties

reacties