Share →

Vandaag worden er in het Frans Otten Stadion in Amsterdam de finales gespeeld van het het NK Squash. De hele dag door zijn er finales te zien op de hoofdbaan. Bij de dames staan vanmiddag om 15.00 uur Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis in de finale. Dit is een herhaling van de finale van vorig jaar waarbij Tessa verrassend er met de titel. vandoor ging. Dat zal Malou niet een tweede keer willen laten gebeuren. Ingrediënten voor een spannende pot squash.

Bij de heren wordt het ook net als vorig jaar een strijd tussen Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink. Sebastiaan behaalde in de halve finale een mooie overwinning op Dylan Bennet. Dylan toch ook gezien als één van de kanshebbers voor de titel. In de finale is Piedro toch de grote favoriet, al os hij wel eens verslagen door Sebastiaan. We gaan het zien vanmiddag om 16.00 uur op de galen baan bij Frans Otten in Amsterdam.

Deze finales kun je ook live bekijken via een stream op www.squash.nl

Bij de Heren C was voor de Delftenaren een mooie prestatie te noteren van Harold Bottger. Hij wist tot de kwartfinale te komen en ging aar net met 11-9 in de vijfde game ten onder. Joost Bijl kwam uit in de heren D en wist daar net als Harold door te dringen tot de halve finale. Onderweg nog wel de nr. 1 van de plaatsingslijst verslagen. Helaas was zijn tegenstander in de kwartfinale met 3-0 te sterk voor Joost. Toch is Joost heel ver gekomen en de laatste 8 van het toernooi gehaald.

Bij de dames wad er een mooie overwinning voor Marit Roelvink. Zij sloeg de nr. 3 geplaatst uit het toernooi. Vervolgens in de kwartfinale was haar tegenstander net te sterk en die wedstrijd ging met 3-2 verloren. Esther Taal uitkomend bij de dames C verloor haar eerste wedstrijd en ging daarom naar de plate rondes. Daar wist zij nog twee wedstrijden te winnen waardoor zij in de C-categorie eindigde op de 11e plaats.

Sebastiaan Weenink

Reacties

reacties