Share →

Vorige jaargang van de SBN competitie vocht heren 9 nog tegen degradatie uit de 2e klasse. Dat gebeurde net niet, maar was wel een signaal om het voor het volgende seizoen anders aan te gaan pakken. Aan het begin va het seizoen werd meteen begonnen met trainingen bij Sebastiaan Weenink en dat heeft het team geen windeieren gelegd. Naar eigen zeggen ging iedereen in het team met sprongen vooruit, zo goed dat er dit jaar gewoon gestreden werd om de titel. Op de laatste speelavond viel de beslissing. Delft heren 9 had alles in eigen hand en moest 12 punten scoren om zeker te zijn van de titel. Een makkelijke opgave was dit niet, daar in de uitwedstrijd verloren was van Sportcity Dordrecht heren 3.  De achtervolgers en dus de nrs 2 en 3 op de ranglijst speelden tegen elkaar en waren afhankelijk van het resultaat van Delft Heren 9. Het gat was niet groot en bedroeg maar een schamele 4 punten. Delft Heren 9 had de zenuwen in bedwang en speelde als een ware kampioen en haalde dan ook precies de benodigde 12 punten binnen. Het werd uiteindelijk 12-6 voor Delft. Nu is het zaak om deze goede lijn door te zetten en volgend jaar goed te presteren in de eerste klasse. Bij deze feliciteren we Ronald Evers, Eelse Jan Stutvoet, Joost Bijl, Murat Aslancik, Arnoud Bakkeren Kirry Mukherji met hun behaalde kampioenschap.

Reacties

reacties